Friday, July 20, 2007

ze pry uz maji vsichni turisti v Cine...

...po nejaky dobe az po krk vsech templu a dracich soch a nudli a rejze. Ano, zasli jsme s tadeou do mistniho mekace a potvrdili tuhle zvest. On si dal hranolky; ja kafe. Jmenovalo se to Dicos a jako "lavajove" (cinskej vyraz pro cizince) jsme taktez dostali sve povesti, pac jsme se neurvale bavili na ucet ostatnich a jedli u toho vlastni jidlo. "proste ty belosi jsou vzdycky naky divny".
Ze Xianu vlakem, co ma na strope radu vetraku jak vysitejch z Crossu, kolem dokola srkajici Cinani ty jejich vysoce vyzivny nudle instant a behem noci neustala zmena spaci polohy. obligatni zvedave pohledy okolosedicich. jiz jsme v Pingyiau.
Aby se vyvazily hranolky a kafe od smejici se slecny v ksiltovce korporatnich barev, t. si tu koupil u mistnich (bez pejorativniho nadechu) rakosniku boty.
Dalsi slecna, tentokrat vsak za pokladnou s listkama nam nerozumela, ze bychom si chteli zakoupit lupinky na sezeni. ja ji rozumela "jestli jste studenti a kde studujete". a ano, nakonec jsme se dovtipili, ze ty sezeci jiz nejsou. do pekingu tedy frcime na stojaka. cirka 12 hodin a tudiz nozicky nase, drzte si klobouky. tesim se na metro. uz vsak min na ty davy.
az prijedeme do Cech, bude tam asi az ohlusujici ticho a liduprazdno. Vaclavak hadr a patecni noc v Crossu prochazka ruzovou zahradkou jest. T. koupil ruzovy caje. Krasne voni, oku i uchu lahodi a medi. Asociacni proudy me strhavaj a nechce se mi psat nic moc faktickyho nebo strukturovanyho. tuepuutschi.

No comments: