Saturday, July 7, 2007

nudle nevermore, vivat ryze

cim vic se presouvame na vychod, tim vic je tu tech typicky cinskejch obliceju, co ma Cech uhnizdeny jako predstavu v hlave. ta predstavaje ale vcelku mylna, pac jeste doted tu potkavame obliceje, ktery by jsme asi spis skatulkovali mezi africko-mongolskou vetev; hybrid. Taky uz tu nejedi nudle ale rejzi.
Dneska rano jsme vstavali v 5:20, abychom stihli jedinej spoj smerem do Songpanu...Do nej jsme se dostali ze Zoige, coz je dalsi z tibetskejch vesnicek, kde se prohaneji Gologove na motorkach a maj rukavy dlouhy az na zem. Sli jsme se projit mezi jaky a zraly nas mouchy. Ted jsme stihli na mistnim trzisti zakoupit li-ci a mispule (tedy maati, tes se na seminka) a chram Guanjin. Pujdem as na nejakou okolni terasovitou stran se splhati.
V Zoige jsme se vykalili asi trema litrama caje v mistni cajovne, kde majitelka vypadala jako Carodejka na ksoteti, jenom nemela havrana. U vedlejsiho stolu popijeli tibetsky mnisi Caj a Pepsi. Smali se na nas a bylo jim lito, ze se nemuzeme dorozumet; neumeli ani slovo anglicky. Tak jsme aspon hrali hru na "kod udela nejnesmyslnejsi gesto nebo posunek". Takovej Kufr bez Zednicka.
Spali jsme o dve patra vejs, jenomze pani cajovnice zapomnela na to, ze nas brzky ranni odjezd jeste nebude zdaleka dobou otevrene cajovny, a tak jsme croslili nejakej plot, abychom se dostali na nadrazi.
Nyni tedy kopce, smejici se panove ve slamacich a sightseeing. Tak jest.

2 comments:

Unknown said...

xixi, ty zápisy jsou pořád kratší a kratší :) příště to už bude jenom odstavec, co? :D

Anonymous said...

jeeeeee trhanec z nebe!ukázalas jim hermelín s kuřecíma prsíčkama?to je můj favorit:) ej a je ze mě studentka zas!budu překládat aj a rj sem a tam.nï